søndag den 24. januar 2016

Hangouts og dig som Google Apps administrator

Der findes to versioner af Hangouts til Chrome

Det kan være lidt forvirrende, når Google ikke helt kan bestemme sig for, hvad man skal installere. Hangouts kan være et rigtig godt værktøj til at kommunikere med, på en skolen eller arbejdsplads.
Du skal bare være opmærksom på, at der findes to version af Hangouts. 


Så hvilke skal man vælge?


Hangouts - En Chrome App


Denne version af Hangouts kræver først og fremmest, at brugeren starter den og logger ind, før den virker. Dette er ikke særligt smart, når man vil bruge Hangouts som standard på en skolen eller et arbejde. For så skal brugeren først aktivere den, før de kan få beskeder. Dette er ganske fint i derhjemme, hvor man typisk nok selv vælger om man vil bruge Hangouts. Denne er også meget pænere og mere funktionel, end den næste.

Hangouts - En Chrome Udvidelse


Denne version af Hangouts, er en udvidelse. Udvidelser finder man typisk i øverste højre menu. Det gode ved denne er, at brugeren er automatisk logget ind og kan modtage beskeder. Det vil sige, at hvis du som administrator på et Google domæne tilføjer denne udvidelse til alle dine brugere, så har alle dine brugere mulighed for at få beskeder sendt over hangouts og det gælder også videoopkald. Beskeder sendt til brugerne komme automatisk frem på deres skærm og de er klar over, at de har modtaget en besked. 

En til hjemme og en til arbejde/skole

Ja, sådan er det. I hvert fald for mig. Jeg bruger Chrome App versionen hjemme, mens at det er udvidelsen som er aktiv på min arbejdskonto og for resten af brugerne. Hvilke du bruger, er sådan set op til dig, men hvis du er administrator af et Google apps domæne og vil gerne gøre livet lidt nemt for dig selv, og dine brugere, så tag udvidelsen! Den er ikke så flot eller gennemført, men til gengæld virker den uden at dine brugere skal gøre noget, se det er nemlig rigtig smart og er sikkert også grunden til, at der stadig findes to version i butikken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar